Plan 2020


Met de Stichting Uniek Wandelen Nederland en Uniek Sporten regio Nijmegen deelnemen aan de Unieke Wandeling en de openingsceremonie van de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) 2020 in Den Haag.

Het streven bestaat om, in samenwerking met partners in de regio, een stevige delegatie van wandelaars uit de regio Nijmegen deel te laten nemen aan de opening van de SONS 2020 in Den Haag. SONS 2020 organiseert de wandeling samen met de Koninklijke Wandel Bond Nederland en Special Olympics Nederland. Het doel is om deze wandeling uiteindelijk een vast onderdeel van de SONS te laten zijn. Om dit doel te bereiken biedt SUWN in samenwerking met de wandelsportverenigingen in gemeente Nijmegen, Wijchen en Heumen in de komende twee jaar de volgende wandelingen aan:

  • De St. Nicolaas Wandeltocht in Heumen in 2018 en 2019 (Malden Wandelt i.s.m. Wios ’81)
  • De Kastelenwandeltocht in Wijchen in 2019 en 2020 (De Posthoorn)
  • De 3-Provinciën Tocht in Malden in 2018, 2019 en 2020 (Malden Wandelt)
  • Uniek Wandelen @ Vierdaagsefeesten. De Unieke Wandeling in Nijmegen tijdens de 4 daagse 2018, 2019 (Stichting Vierdaagsefeesten)
  • Wandelen in Vrijheid te Groesbeek 2019

De deelnemer die in minimaal drie van bovenstaande wandelevenementen participeert kan inclusief begeleiding gratis deelnemen aan de wandeling en de Openingsceremonie van de SONS 2020 in Den Haag. Meer informatie is te lezen op deze website.

De Stichting Uniek Wandelen Nederland (SUWN) komt voort uit de organisatie van de SONS 2016 in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Het doel van de stichting is om maximale ondersteuning te bieden aan initiatieven die op een laagdrempelige manier wandelactiviteiten of wandeltrainingen organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Door te wandelen kunnen ze hun gezondheid verbeteren. Daarnaast kunnen ze hun zelfredzaamheid, het gevoel "ergens bij te horen" en het besef van eigenwaarde vergroten. SUWN werkt daarbij nauw samen met Uniek Sporten regio Nijmegen.

uniek wandelen


uniek wandelen

Deze website is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Cellenbroeders te Nijmegen.